Vroegah!

Ze komen in golven, die nostalgie aanvallen. Ik heb er al diverse gehad, zoals een oud-Rotterdam golf (die duurt nog steeds), een school golf, diverse oude hobby golven en dan nu weer mijn nieuwste nostalgiegolf: oude software.

Van Internet plukte ik vorige week DOSBox, een programma waarmee je je oude DOS-programma’s via je ultra moderne computer weer kan laten werken en blueMSX, want in de jaren tachtig had ik namelijk nog geen PC, maar wel een MSX homecomputer.

Met de MSX-emulator heb ik nog niet zoveel gestoeid, alleen voor de grap wat MSXbasic programmaatjes gemaakt, maar via DOSBox heb ik al veel oude software weer even kunnen bekijken. WordPerfect, PerfectView dBase, allerlei oude share- en freeware programmaatjes, ik heb het allemaal weer even opgestart.

Een aanrader voor als je ruim in je vrije tijd zit en een nostalgie nerd bent zoals ik. Nu nog even op zoek naar een Vic20-emulator, want die had ik zelfs nog vóór mijn MSX, een Vic20.

Schuiven naar boven