Is Chat GPT wel zo slim?

De laatste tijd ben ik flink aan het experimenteren met Chat GPT. Waarschijnlijk heb je daar wel over gehoord de laatste maanden, het is een stuk software met kunstmatige intelligentie (AI) dat gratis ter beschikking gesteld wordt aan het publiek.

Chat GPT is opgezet als een tekst generator. Vraagt het een opstel te schrijven en niet veel later heb jer er eentje. Geef het de opdracht een nieuwsbericht voor je te maken aan de hand van wat feitjes die je opgeeft en het is geen probleem. 100% kans van slagen en heb je niet zoveel feiten? Ook geen probleem, Chat GPT verzin ze er moeiteloos voor je bij.

En bij dat laatste ligt meteen een probleem. Je dient het programma zeer goede instructies te geven en te omschrijven wat je precies wilt. Hoe vager Chat GPT je opdracht vindt, hoe groter de kans dat het er zelf van alles bij verzint.

Anja en ik maakte daar voor 010web een vlog over.

Natuurlijk heb ik Chat GPT zelf om commentaar gevraagd:

Hier zal ik wat ChatGPT experimenten verzamelen.

Schuiven naar boven