Kenny Loggins werd geboren op 7 januari 1948 in Everett (Washington), een plaats in de Verenigde Staten. Loggins groeide op in Californië. In 1968 was hij kortstondig lid van de psychedelische-rockband The Electric Prunes, vlak voordat de band werd opgeheven. Loggins had verschillende hits in de jaren ’70 en jaren ’80. Ook werd hij bekend als de ene helft van het duo Loggins and Messina en schreef hij voor andere artiesten.

Stephanie Lynn “Stevie” Nicks (Phoenix (Arizona), 26 mei 1948) is een Amerikaanse zangeres. In het midden van de jaren 70 werd Nicks een megaster als charismatische zangeres van de (voormalige) Engelse bluesformatie Fleetwood Mac, waar ze in 1974 als “package deal” werd aangenomen door Mick Fleetwood, daar waar het eigenlijk alleen om haar toenmalige levensgezel Lindsey Buckingham ging. Nicks paste echter wonderwel in het nieuwe concept en ze zette samen met Buckingham de band weer op de kaart.

Whenever I Call You Friend is ook opgenomen door Melissa Manchester die het mede geschreven heeft.

Het nummer stond in 1978 acht weken genoteerd in de Top 40 en kwam tot een 13e plaats.

Schuiven naar boven