Billie Jo Spears, geboren als Billie Jean Spears, (Beaumont, 14 januari 1937 – Vidor, 14 december 2011) was een Amerikaanse countryzangeres. Ze bereikte tussen 1969 en 1977 vijf keer de top 10 van de countrymuziek-hitlijst, met als grootste hit Blanket on the Ground, een nummer 1-hit uit 1975. Ze had ook een grote aanhang in het Verenigd Koninkrijk met twee van haar singles die de pop-top 10 bereikten.

Blanket on te Ground klom in augustus 1975 naar de top 10 van de UK Singles Chart en bereikte nummer zes. Haar What I’ve Got in Mind in 1976 bleek een tweede grote Britse pophit voor haar te zijn, met een piek op nummer vier, hoewel het niet overging naar de Amerikaanse hitlijsten. Spears had een derde pophit, zij het een mindere met Sing Me an Old Fashioned Song, die piekte op nummer 34.

In Nederland stond What I’ve Got in Mind vijf weken in de tipparade en bereikte de Top 40 niet.

Schuiven naar boven