Sergio Mendes was een veelbelovend klassiek pianist, maar raakte geïnteresseerd in jazz. Hij begon eind jaren 50 te spelen in nachtclubs tijdens de opkomst van de bossanova. Mendes speelde met Antônio Carlos Jobim, die tevens als zijn mentor wordt gezien, en vele andere jazzmuzikanten door heel Brazilië.

Mendes ging omstreeks 1964 in de VS wonen en nam twee albums met de groep Brazil ’65. Toen de verkoop van het nieuwe album tegenviel, verving hij de Braziliaanse zangeres Wanda da Sah door de talentvolle Lani Hall. Daarmee nam hij het album Sergio Mendes and Brasil ’66 op.

Don’t you worry ‘bout a thing is eschreven door Stevie Wonder. Wonder bezingt dat hij zijn vriend(in) als die in problemen komt altijd zal steunen. Het nummer begint echter met een intro in halfspaans, waarin iemand zich interessanter voordoet dan hij is, hij zou wereldreiziger zijn. Een kleine lijst aan artiesten zong ook het lied. Zo zijn er uitvoeringen bekend van John Legend en bijvoorbeeld The Anita Kerr Singers. Nederland en België zijn ook vertegenwoordigd in die lijst met Anita Meijer (2001), Günther Neefs (2008) en Trijntje Oosterhuis. Binnen de jazzwereld was er een uitvoering van Roy Ayers (1974) en Incognito. En natuurlijk deze uitvoering van Sergio Mendes en Brasil ’77 (inmiddels) in de jaren zeventig.

In deze uitvoering van Mendes stond het nummer nooit in de Nederlandse Top 40.

Schuiven naar boven