Fay Lovsky, artiestennaam van Fay Luyendijk (Leiden, 11 september 1955) is een Nederlands zangeres en componiste. Ze bespeelt verschillende instrumenten, waaronder de theremin en de zingende zaag.

Gedurende haar schooltijd aan het Stedelijk Gymnasium Leiden trad Fay Luyendijk op in cafés met nummers van Joni Mitchell en Simon & Garfunkel. Op de Gerrit Rietveld Academie studeerde ze grafische en audiovisuele vormgeving. Tijdens deze studie maakte ze enkele filmpjes voor de televisiequiz Twee voor Twaalf, van de VARA. Met het hiermee verdiende geld kocht ze een Revox A77-bandrecorder. Net als de artiesten 10cc (die zij zeer bewondert), Todd Rundgren en Van Dyke Parks, leerde zij hiermee al haar muziek zelf op te nemen met de sound-on-soundtechniek.

‘Maggie’ stond in 1981 4 weken in de Tipparade, maar haalde de Nederlandse Top 40 niet.

Schuiven naar boven