New Musik was een Britse synthpopband uit de late jaren zeventig en de vroege jaren tachtig.

De band stond onder leiding van songwriter/zanger/multi-instrumentalist/producent Tony Mansfield. New Musik was commercieel niet erg succesvol, hoewel hun single Living by Numbers de 13e plaats van de Britse hitlijst bereikte en de band meerdere optredens had in Top of the Pops. New Musik nam drie albums op, die qua stijl lagen tussen Kraftwerk, The Cars, The Korgis, Tears for Fears en O.M.D. Opmerkelijk was de combinatie van ritme-apparatuur en synthesizers met natuurlijke instrumenten, wat ten tijde van analoge geluidstudio’s een aanzienlijke productie-technische inspanning vereiste.

This World of Water stond vijf weken in de Nederlandse Top 40, maar kwam niet hoger dan nummer dertig.

Schuiven naar boven