The Rubettes is een Britse glamrock- annex teenybopperpopgroep; in latere jaren speelden ze countrymuziek. Hun eerste hit was meteen hun grootste: “Sugar baby love”, een nummer één-hit in de zomer van 1974. Ze traden op in teddybroeken, oversized jasjes en petten, alles in het wit en pastelkleuren.

You’re the reason why is afkomstig van hun album Sign of the times. Het is geschreven door de zanger/toetsenist Alan Williams en drummer John Richardson. Na zes eerdere hits, was dit het laatste plaatje van The Rubettes dat de Nederlandse hitparades zou halen. In België volgden nog twee bescheiden hitjes.

De groep kent een lange lijst leden en ex-leden en treedt in de loop der jaren in allerlei wisselende samenstellingen op. In 2016 vierde de groep het 40-jarig bestaan met een tournee met Alan Williams, die in 1981 ook nog solo de Tipparade bereikte met de single Doing Things With You.

You’re the reason why stond in 1976 acht weken genoteerd in de Nederlandse Top 40 en bereikte nummer drie als hoogste positie.

Schuiven naar boven