Mariska Veres (Den Haag, 1 oktober 1947 – aldaar, 2 december 2006) was een Nederlandse zangeres, die vooral bekend was door haar optredens met de rockgroep Shocking Blue. Veres werd geboren als middelste van de drie dochters van de Hongaarse violist en orkestleider Lajos Veres en haar in Duitsland geboren moeder uit Frans-Russische ouders, Maria Ender.

Veres begon na haar loopbaan bij Shocking Blue aan een solocarrière die vooral in Duitsland succesvol was. Van haar werden onder andere de nummers Take me high en Lovin’ you uitgebracht (de Duitstalige versies waren grote hits in Duitsland: Mach mich frei/Ich liebe doch nur dich, Liebe ist…/Ich hab’ an
dich geglaubt).

Take me high bereikte in de Nederlandse Top 40 de 27e plaats en stond drie weken genoteerd.

Duitse versie:

Schuiven naar boven