Toni Michelle Braxton (Severn (Maryland), 7 oktober 1967) is een Amerikaanse zangeres met een lage alt. Ze groeide op in een streng religieus gezin met één jongere broer en vier jongere zussen. Ze heeft zeven keer een Grammy Award gewonnen. In 2011 werd Braxton opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame.

Naast zingen heeft Braxton zich altijd beziggehouden met acteren. Zo speelde ze in 1998 de rol van Belle in de Broadway Disney-musical Beauty and The Beast en vertolkte in 2003 de rol van Aida in de gelijknamige musical. Tevens leverde ze een bijdrage aan het zevende seizoen van Dancing With The Stars in de VS.

Haar bekendste hit is Unbreak My Heart. Verder scoorde ze hoog met singles als Breathe Again, You’re Makin’ Me High, I Don’t Want To en He Wasn’t Man Enough.

Unbreak My Heart stond in 1996 19 weken in de Nederlandse Top 40 genoteerd en bereikte een tweede plaats.

Schuiven naar boven