France Gall was de artiestennaam van Isabelle Gall (Parijs, 9 oktober 1947 – Neuilly-sur-Seine, 7 januari 2018), ze was een Franse zangeres. Toen ze vijftien was nam ze in 1963 onder de naam France Gall haar eerste single op: Ne sois pas si bête, die meteen een hit werd in Frankrijk. Een tweede single in 1964, Sacré Charlemagne, geschreven door haar vader, was opnieuw een hit.

In 1965 vertegenwoordigt ze Luxemburg op het Eurovisiesongfestival in Napels. Poupée De Cire Poupée De Son was het winnende liedje en bracht Luxemburg de tweede overwinning op het festival. In de Top 40 bleef het haar grootste succes. 15 jaar later keerde ze met Il Jouait Du Piano Debout terug in de Top 40. In 1988 groeide Ella Elle L’a uit tot een zomerhit. In 1996 verscheen haar laatste studioalbum, France. Een jaar later kondigde ze haar afscheid aan.

In 1988 stond Ella, Elle l’a vier weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte een dertigste positie.

Schuiven naar boven