Steven Van Zandt, geboren als Steven Lento (Winthrop, Massachusetts, 22 november 1950) is een Amerikaans musicus, acteur en radiodiskjockey. Van Zandt treedt ook op onder de namen Little Steven of Miami Steve en werkt als songwriter, arrangeur en producent. Zo produceerde hij onder andere het in 1992 verschenen album ‘Better Days’ voor Southside Johnny & the Asbury Jukes.

Hij is bekend als gitarist bij Bruce Springsteens E Street Band waar hij ook mandoline speelt en als acteur in de televisieseries The Sopranos en Lilyhammer. Hij verliet de E Street Band in 1984 (Springsteens liedje Bobby Jean beschrijft deze split ten dele) en was sindsdien partij in ontelbare muzikale soloprojecten en samenwerkingsverbanden van soul tot hardrock, soms als frontman zoals bij The Disciples of Soul.

Met ‘Forever’ stonden Little Steven and The Disciples of SoulLittle Steven and The Disciples of Soul in 1983 zes weken genoteerd in de Nederlandse Top 40 en het nummer bereikte nummer 12 in die lijst.

Schuiven naar boven