The Scorpions was een beatgroep/rock-‘n-roll-band uit Manchester in Engeland, die vooral populair en bekend werd in de Benelux en met name in Nederland dankzij de hit Hello Josephine (1965).

De band ontstond in het begin van 1964 en bestond toen uit zanger Peter Lewis, sologitarist Tony Postill, diens neef Rodney op slaggitaar, bassist Tony Briley en drummer Mike Delaney. Hoewel de groep plaatselijk enige bekendheid kreeg en zelfs in de beroemde Cavern Club in Liverpool optrad, zat er in eigen land geen platencontract in. Net als veel andere Britse bands, probeerden The Scorpions hun geluk over de grens. Niet in Duitsland, maar in Nederland, waar op dat moment de concurrentie niet groot was.

Voor de groep brak een moeilijke periode aan na hun grote hit. Het viel niet mee een opvolger te vinden voor Hello Josephine. De ballade Ann Louise verkocht redelijk, maar kon het succes van zijn voorganger niet evenaren.

Het stond in 1965 slechts twee weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte slechts nummer 36.

Schuiven naar boven