‘Love Child’ is een nummer uit 1968, uitgebracht door het Motown-label voor Diana Ross & the Supremes. De tweede single en titeltrack van hun album Love Child, het werd de elfde (en voorlaatste) nummer één van de Supremes in de Verenigde Staten, waar het in de eerste week 500.000 verkocht werd en tegen het einde van het jaar 2 miljoen exemplaren.

De plaat had slechts drie weken nodig om de top tien van de Billboard Hot 100-pophitlijst te bereiken, waar het vervolgens twee weken lang bovenaan stond.

Soulzangeres Diane Earle Ross, bij ons beter bekend als Diana Ross werd geboren op 26 maart 1944 in Detroit, Michigan.

In 1959 vormde ze samen met Mary Wilson, Florence Ballard en Barbara Martin The Primettes. Toen ze in 1960 een contract kregen bij Motown werd in 1961 de naam veranderd in The Supremes en kort daarna verliet Barbara Martin de groep. De groep veranderde nog één keer van naam, Diana Ross and the Supremes. Florence Ballard werd ontslagen door Berry Gordy en Cindy Birdsong nam haar plaats in. In 1969 verliet Diana Ross de groep en ging ze solo verder.

Love Child stond in 1968 acht weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte een 18e plaats.

Schuiven naar boven